Invulling Seizoen 2019-2020

23 januari 2020: Het Vrouwenkamerkoor Voca Me  met het duo Saxyon  

 2020 01 23 Voca Me Vrouwenkamerkoor uit Deventer    2020 01 23 Concert Voca Me Vrouwenkoor Accordeoniste Ellen Zijm

Voca Me is een klein ambitieus vrouwenkamerkoor uit Deventer en omgeving. Het koor bestaat uit 12 ervaren zangeressen. Het koor staat vanaf de oprichting onder de bekwame leiding van Yt Nicolai en vierde vorig jaar haar 10 jarig jubileum.    Samen met het duo Saxyon bestaande uit Ellen Zijm (accordeon) en Marijke Schröer (saxofoons) zal o.a. in een speciaal arrangement het Requiem van Gabriel Fauré worden iuitgevoerd.  Verdere informatie  staat op de welkomspagina.

 

13 februari 2020: Lisa Franken (piano en cello)

 2018 09 20 4 Lisa Franken 1    2020 02 13 Lisa Franken 1

Lisa Franken is een bijzonder en zeer gewaardeerde gast bij Muziek onder de Trap. Voor de zesde keer zal ze hier een concert verzorgenAl sinds haar vijfde jaar speelt Lisa Franken cello en piano. Zij bezocht gerenommeerde conservatoria zoals de Musikhochschule in Keulen, het Conservatorium van Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Haar opleidingen op deze conservatoria sloot zij cum laude af met een Master of Music. Bovendien volgde zij voor de cello aanvullende opleidingen aan de bekende Tibor Varga Academie te Sion (Zwitserland) en de Kronberg Academy te Kronberg (Duitsland). Verder volgde zij piano masterclasses aan de Salzburger Mozarteum Sommerakademie. Zij won voor haar piano- en haar cellospel talrijke prijzen op internationale concoursen in zowel solo- als kamermuziek. Sinds 1999 is zij met beide instrumenten actief als soliste (ook met orkest) en als kamermusicus. In 2013 was zij plaatsvervangend solocellist bij het orkest van Aken. Als soliste trad Lisa op in diverse West-Europese steden en in Rusland. Sinds 2016 is zij docente voor cello aan de gerenommeerde Anton Rubinstein Academy in Düsseldorf. De in Nederland wonende musicus wisselt tijdens het concert de instrumenten af. Op het programma staan werken van     J.S. Bach, J. Brahms, M. Ravel, G. Ligeti, B. Bartok,A. Piazzolla.            


 

19 maart 2020: Talentenklas Kaliber Kunsten School

De talentenklas van Kaliber Kunstenschool is er voor kinderen en jongeren van 10 t/m 21 jaar. Om deel te nemen aan deze talentenklas kan de leerling worden aangenomen op basis van een auditie en motivatiebrief. Als de leerling geschikt bevonden en toegelaten, dan mag hij/zij zich inschrijven voor de talentenklas. De leerling hoeft hiervoor geen les te volgen bij Kaliber Kunstenschool, iedereen kan deelnemen.De talentenklas heeft meerdere disciplines, zo is er een talentenklas klassiek, een talentenklas pop/rock en een talentenklas dans.                           Naast dat de leerling in de talentenklas langer les heeft op zijn/haar instrument, komen de talentklasleerlingen ook meerdere keren per jaar samen voor interessante workshopdagen en concerten. Tijdens dit Muziek onder de trap concert spelen leerlingen uit de talentenklas klassiek.


 

23 april 2020: Chloë Elsenaar viool en  Ischico Velzel piano

Chloë Elsenaar heeft in februari 2018 samen met pianiste Alie Kruisselbrink een prachtig een concert verzorgt onder de Trap. Deze keer zal ze worden begeleid door Pianiste Ischico Velzel.

Chloë Elsenaar heeft op zesjarige leeftijd haar eerste vioollessen gekregen. Na een aantal jaar in Ommen is zij onderwijs gaan volgen op de Zwolse Vioolacademie van Adriaan Stoet. Vele lessen en masterclasses bij gerenommeerde musici leverden haar diverse eervolle vermeldingen en prijzen op, waaronder de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours. Ze speelt op een viool gemaakt in de traditie van de Cremonese school, waar ook Stradivarius onder viel. De strijkstok is een ‘W. Dörfler’. 


Pianiste Ischico Velzel kwam al op 15-jarige leeftijd in de jong talent klas van het Amsterdams Conservatorium. In juni dit jaar heeft ze haar bachelor afgerond op het ArtEZ conservatorium. Binnenkort begint ze op het Conservatori del Liceu te Barcelona aan haar master, bij Albert Attenelle, specialist Spaanse muziek. Ischico is actief kamermusicus.

28 mei 2020:Erika Ott en Caroline Kliewer (Pianoduo)

2020 05 28 Erika Ott en Caroline Kliewer

Erika Ott begon op zesjarige leeftijd, het pianospel en nam sindsdien succesvol aan diverse duitse muziekcompetities Tijdens haar studie volgde ze extra lessen bij Peter von Wienhardt, Münster, en daarvoor bij Almut Preuß-Niemeyer, Porta Westfalica. In 2008 speelde ze met collega's tijdens de opening van het Muziekkwartier in Enschede onder aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix "6 piano's" van Steve Reich. 2009 nam ze deel aan de International Summer Music University op Rodos en 2010 aan het Erasmusprogramma “Haydn the Progressive – The Next Generation” in Eisenstadt. Na deelname aan diverse mastercursussen en internationale festivals, sloot ze in 2014 haar masterstudie met succes bij Michail Markov aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede af en behaalde een derde plaats op het 6e Europeese Muziekconcours in Filadelfia, Italie, waar ze het hoogste aantal punten binnen haar leeftijdscategorie bereikte. Afgelopen herfst speelde ze één maand lang op de duitse cruiseship Amadea. http://erika-ott.de/

Caroline Kliewer begon naar een aantal jaren pianolessen in verschillende Koor-,  Band- en Ensemblebezettingen piano te spelen. Ze verdiepte haar passie voor het samenspel tijdens haar klassieke opleiding aan het ArtEZ Conservatorium Enschede bij o.a. Prof. Marien van Nieukerken en Prof. Michail Markov met vooral Liedbegeleiding en kamermuziek, en studeerde in 2014 af. Haar interesse gaat over het klassieke repertoire tot de moderne muziek, en naast het bijvak Cembalo bevatte ze zich ook met Forte-Piano’s, om repertoire aan historische instrumenten te studeren. Naast verschillende projecten en koorrepetitie voor koor en instrumentalisten speelde ze in Lied-Duo’s repertoire van Schubert tot Britten en naam regelmatig deel aan masterclasses voor Liedgestaltung. Van het klassieke Piano-Duo-Repertoire zoals Schubert, Rachmaninoff en Piazzolla speelde ze de zelden uitgevoerde 'Three Quartertone-Pieces' van Charles Ives voor 2 in kwartton-afstand gestemde piano’s. Met haar Ensemble "The Third Eye" geeft ze muzikaal-poëtische concerten in totale duisternis.

Met Erika Ott vormt ze een Pianoduo en nodigt de luisteraar uit voor de facetten rijke ensemble-muziek van de piano.


 

18 juni 2020: Koperensemble Brass O

2018 10 25 BrassO

Koperensemble BrassO komt het seizoen 2019-2020 afsluiten. Ze komen dan voor de tweede keer een concert Onder de Trap verzorgen. Koperensemble BrassO bestaat uit zowel professioneel geschoolde als ook gevorderde amateur-muzikanten onder de muzikale leiding van Lute Hoekstra, jarenlang concertmeester van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.  Dit ensemble is in de eerste helft van 2017 gestart en werkt sindsdien aan het opbouwen van een kwalitatief hoogwaardig repertoire bestaande uit een mix van toegankelijke/ spectaculaire oudere muziek van o.a. Bach, Händel, Gabriëli en Rossini, alsook meer hedendaagse werken zoals van Spark, Whitacre en speciale bewerkingen van traditionals. De voornaamste doelstelling is muzikale kwaliteit, waarbij een theatraal tintje niet wordt geschuwd.
Go to Top